Paprikaš, Foto: Profimedia

RECEPT

IDEJA ZA IDEALAN RUČAK, KROMPIR PAPRIKAŠ SA PILETINOM: Napravite ga OVAKO i nećete se pokajati, PRSTE DA POLIŽEŠ!

Priprema je toliko jednostavna da ga mogu spremiti i početnici u kuhinji

Objavljeno: 11.12.2022. 11:06h

Krompir paprikaš je izmišljen u Mađarskoj, ali se zbog jednostavne pripreme, lepog ukusa i zdravog sastava odomaćio i kod nas.S obzirom na to da je priprema veoma jednostavna, a ukusno je i zdravo, ovo "jelo na kašiku" bi trebalo da se nađe često na vašoj trpezi.

Sledite upusta ovog recepta i dobićete paprikaš u kom će uživati cela porodica.

Sastojci:

2 glavice crnog luka

1 kg krompira

500 g pilećeg belog mesa

1 crvena paprika

200 ml soka od paradajza

2 šargerepe

so, biber

1 kašičica začinske paprike

peršun

1 dl ulja

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Priprema:

Luk isecite na kockice, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte šargarepu koju ste očistili i isekli na kolutove.

Zatim dodajte meso koje ste isekli na kockice i iseckanu papriku.

Posolite i pobiberite po ukusu.

Sipajte malo vode, sve dinstajte zajedno i s vremena na vreme dolivajte vodu.

Kada je meso upola kuvano dodajte sok od paradajza, začinsku papriku, i krompir koji ste prethodno oprali i iseckali na kocke.

Sipajte oko pola litre vode i ostavite da se sve zajedno krčka oko 30 minuta.

Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)