Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

au, da li ste Znali?

GRAŠAK STE SVE VREME KUVALI POGREŠNO: Domaćice će se ŠOKIRATI kada saznaju ovo, postoji više TRIKOVA

Napravite savršen grašak sa ovim trikovima.

Objavljeno: 06.12.2022. 19:16h

Svežem grašku je potrebno oko 2 sata da se lepo skuva, ali ako želite da ubrzate taj postupak obavezno ga potopite u mlakoj vodi. Grašak će nabubreti i to će smanjiti vreme kuvanja za nekih sat vremena. Postoje još neke "cake" koje će vam pomoći da ubrzate pripremu graška.

Evo koji su to trikovi:

Grašak se sprotije kuva u slanoj vodi, pa je bolje da ga posolite pred kraj ili kada je gotov.

foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Nakon što provri, dodajte u grašak nekoliko kašika ulja, to će ubrzati proces kuvanja.

10-15 minuta nakon ključanja, dodajte oko pola kašičice sode na svaka 2 l vode. Tako će grašak postati mekan, samo nakon 5 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, možete pokvariti ukus jela.

Grašak kuvajte u šerpi sa debelim dnom kako ne bi izgoreo, a voda treba da pokrije grašak oko 1 cm. Kuvajte na tihoj vatri.

(Espreso)