Riba, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

savet

PRE POHOVANJA RIBLJIH FILETA OVO OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Uz 1 TRIK biće HRSKAVI

Pohovanjem dobijete na količini, a uz salatu i krompir ćete dobiti ručak koji će vam dugo držati sitost

Objavljeno: 04.12.2022. 10:15h

Vreme je posta, te je domaćicama uvek dobrodošao jednostavan za pripremu, a ukusan ručak. S obzirom na to da se u toku posta može jesti riba, Telegraf je za vas pripremio recept za pohovane riblje filete.

Ukoliko volite filete, bilo da su od oslića ili soma, ali i bilo koje druge ribe u vreme posta i to pohovane, ovaj način je onda pravi za vas. Pohovanjem dobijete na količini, a uz salatu i krompir ćete dobiti ručak koji će vam dugo držati sitost.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

1 kg ribljih fileta

350 ml piva

10 kašika brašna

brašno

prezle

ulje

foto: Printscreen/Youtube/ Tonchy Shultz

Priprema:

Filete ribe ostavite da se odmrznu i da puste vodu.

U posudi pomešajte pivo, so i pet kašika brašna, ali vodite računa da ne ostanu grudvice.

Smesa mi trebalo da bude ređa, kao za palačinke.

Ribu usolite s obe strane.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Filete prvo uvaljate u brašno, pa u smesu sa pivom, a onda i u prezle.

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte filete.

Ribu pecite s obe strane dok ne porumeni.

Kada je gotova, ribu stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.

Služite je uz salatu i krompir.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)