Foto: Promo

ne propustite

PRIČAĆE SE O OVOM GOSTOVANJU Basarin današnji gost predviđa sukobe velesila, a govori i o budućnosti Srbije

Gledajte "Crveni karton", emisiju autora i voditelja Svetislava Basare, pisca i kolumniste Kurira, danas od 16 časova na Kurir televiziji

Objavljeno: 04.12.2022. 10:00h > 11:10h

Današnji gost Svetislava Basare u emisiji "Crveni karton" koja se emituje na Kurir televiziji od 16 časova je Ivo Visković, profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) u penziji i i bivši ambasador Srbije u Nemačkoj.

Izdvajamo samo neke od njegovih izjava, a vi ne treba da propustite ovo gostovanje:

O demografiji Srbije "Nismo svesni da ćemo doći u situaciju da svi stanemo pod jednu šljivu, a hteli bismo da budemo najjači faktor na Balkanu. Već sada na selu se traže radnici iz Vijetnama jer više nemamo radne snage ni na selu ni u gradu. Sukobljavaćemo se interesno sa zemljama koje demografski napreduju..."

O velesilama

"Azija je postala centar civilizacijskog napretka. Daleko da oni to predvode, ali broj inženjera IT industrije prevazilazi broj takvih stručnjaka na zapadu. Ipak, zapad predvodi tehnološka otkrića, stvaranje novih proizvoda, a Kina i Indija izvode radove. Sledeći sukob Zapada i Istoka biće sukob SAD i Kine, a taj sukob bi mogao da bude koban jer Kina već duže vreme pokazuje da je velika vojna sila i pokušava da prisili druge da se priklone njihovim interesima..." O Kosovu "Mislim da je jasno da su Albanci na Kosovu odavno prihvatili strategiju koja se u teoriji međunarodnih odnosa naziva "tehnika salame". Odsecaš malo po malo dok ne isečeš celu salamu. Mi smo pokušavali da kupimo vreme, ali to je loša strategija..." O pravosuđu "Pravosuđe je po meni jedna od najbolnijih tačaka našeg društva. Dok nemate u potpunosti nezavisno sudstvo, ne možete očekivati da se duštvo stabilizuje i da onaj koga treba kazniti, bude kažnjen. Politika dominira i ekonomijom i pravosuđem i zato smo daleko od pravne države ili vladavine prava..." Gledajte "Crveni karton", emisiju autora i voditelja Svetislava Basare, pisca i kolumniste Kurira, danas od 16 časova na Kurir televiziji!

Pričaće se!

(Espreso/Promo)