Seckanje belog luka, Foto: Youtube / America's Test Kitchen

oprez

DOMAĆICE, OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU PRAVITE: Zbog toga vam ispadne GORAK i težak za probavu

Beli luk je neizostavan dodatak mnogih jela

Objavljeno: 01.12.2022. 16:02h

Beli luk je jedna od omiljenih namirnica ljudi sa ovih prostora, zbog toga ga mnogi dodaju u razna jela. Ali, glavno pravilo koje treba uvek da imate na umu jeste da se beli luk dodaje pred kraj pripreme jela.

Prženje belog luka na samom početku spremanja poželjno je u slučaju pripreme malog broja jela, poput spanaća. Ali, i tada ne smete ubacivati beli luk u vrelo ulje jer će izgoreti velikom brzinom. Tako postaje gorak i težak za probavu.

foto: Printscreen/TikTok/ cravingsbychrissyteigen

Temperatura se dugo održava na visokom nivou kod tiganja sa debljim dnom, pa kad dodajete beli luk u jelo, pomerite tiganj sa šporeta čim luk poprii zltnu boju.

Beli luk je moćna namirnica koja moža pomoći pri mršavljenju, a poseduje i lekovita svojstva.

(Espreso/Magazin novosti)