Sutlijaš, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

POSLASTICA

OVAKO TURCI SPREMAJU SUTLIJAŠ: Od srpskog se razlikuje u NEODOLJIVOM SASTOJKU (RECEPT)

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding

Objavljeno: 30.11.2022. 17:58h

Jednostavan dezert koji obožavaju sve generacije.

Najmlađi ga vole zbog slatkoće, a najstariji vole ukus pirinča i mleka koje ih vraća u detinjstvo.

Predlažemo da napravite sutlijaš po Turskom receptu.

foto: Profimedia

Sastojci:

1 šolja pirinča 3 šolje vode 500 ml mleka 6 kašika šećera 1 kesica vanilinog šećera 1 kesica pudinga od vanile 1 šaka oraha

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.

Priprema:

Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.

FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.

Dekorisati sa orasima, i poslužiti hladno.

(Espreso)