Stare fotografije / Ilustracija, Foto: Profimedia

neverovatno!

ISPLIVALA STARA FOTOGRAFIJA SRPSKOG VLADIKE: Nećete verovati ŠTA drži u RUCI! (FOTO)

Vladika Grigorije na svom Instagram profilu sa pratiocima često podeli svoje uspomene iz detinjstva

Objavljeno: 30.11.2022. 13:25h

Vladika Grigorije vernicima pristupa na savremen način i obraća im se putem društvenih mreža, gde najveći broj ljudi može da ga čuje, posebno među mladima kojima je internet osnovno sredstvo informisanja, ali i usvajanja novih znanja.

Episkop diseldorfski i cele Nemačke neretko odgovara na brojne nedoumice i važna pitanja kada je reč o navikama, praksi i običajima vezanim za pravoslavlje.

Osim toga, na svom Instagram profilu sa pratiocima često podeli svoje uspomene iz detinjstva.

Na današnji dan, prošle godine objavio je crno-belu fotografiju na kojoj kao dvogodišnji dečak drži pištolj u ruci.

"Davne 1969. Osim u vojsci, u životu nikada u rukama nisam držao oružje. Nekoliko sekundi prije nastanka ove fotografije podigao sam pištolj-igračku uvis po želji svoga oca. Iako je odavno napustio ovaj svijet, i dalje se trudim da ne razočaram njegovu ljubav.", naveo je vladika Grigorije u objavi.

Podsetimo, vladika je nedavno na svom profilu objavio video povodom početka Božićnog posta.

Osvrnuo se na to šta zapravo znači post i šta bi trebalo da obuhvata.

"Telesni post, post shvaćen kao asketska disciplina, nije jedini vid posta; post čine i druge, usudiću se da kažem, pretežnije stvari: to su na prvom mestu dela milosrđa i smirenje, a to znači: stalna borba protiv gordosti u nama i nepokolebljiva volja i strijemljenje da na svaku upućenu nam reč i delo mržnje, kada je to moguće, uzvratimo ljubavlju. Ovakav bi se post trebalo neprestano držati.", napisao je vladika Grigorije na svom Instagram profilu.

(Espreso)