Ruska salata, Foto: Printscreen TikTok

recept

DOMAĆICE, OVE GREŠKE PRAVITE KOD RUSKE SALATE: Ne ispadne vam DOBRO jer ne stavljate 1 SASTOJAK koji daje ŠMEK

Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite ove sastojke

Objavljeno: 29.11.2022. 21:37h

Gotovo da nema osobe koja ne voli rusku salatu, ali ako zaista želite da bude ukusna obratite pažnju da ne napravite ove greške

1. Dodajete previše majoneza

Čak iako ste ljubitelj majoneza, zapamtite da je poenta ove salate da bude salata, a ne namaz. Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu.

2. Ne solite dovoljno

Ako ne posolite dovoljno povrće rizikujete da salata bude bljutava. Pre dodavanja majoneza miks povrća treba da bude malo više slan.

3. Ne dodajete senf, limun i biber

Mnogi ljudi ne dodaju biber, senf i limun, a upravo su ovo sastojci koji salati daju svežinu i spajaju sve namirnice u jedinstvenu kompoziciju. Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite bar kašiku senfa, nekoliko kapi limuna i malo bibera.

4. Ubacujete previše kiselih krastavčića

Ako dodate previše kiselih krstavčića rizikujete da razvodnite salatu i uništite joj strukturu. Nakon seckanja potrudite se da odstoje kako bi pustili višak vode.

Ruska salata sa dimljenim vratom i pilećim belim mesom

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 150 g krompira
  • 150 g šargarepe
  • 150 g graška (može i zamrznut)
  • 150 g kiselih krastavčića
  • 200 g suvog, dimljenog vrata
  • 300 g majoneza
  • 200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)
  • kašika senfa
  • 2 kašike limunovog soka
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

(Espreso/NajŽena)