Ratatuj, Foto: Profimedia

napravite ga

OVAKAV RATATUJ SE PRAVI ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA: Gotovo da se sprema SAM OD SEBE, Srbi ga baš vole

Mnogi najviše vole one recepte koji su ukusni, ali koji ne zahtevaju dosta vremena u kuhinji. Upravo takav je i ovaj slasni, klasični ratatuj

Objavljeno: 28.11.2022. 15:25h

Vreme koje ćete provesti u kuhinji, biće zbog par minuta prženja, dok je ostatak krčkanje na šporetu i potom pečenje u rerni - dakle ništa što zahteva vaše prisustvo.

Mnogi najviše vole one recepte koji su ukusni, ali koji ne zahtevaju dosta vremena u kuhinji. Upravo takav je i ovaj slasni, klasični ratatuj:

SASTOJCI:

pola glavice crnog luka

četiri čena belog luka

srednja šargarepa

400 g paradajz-pelata

dve tikvice

plavi patlidžan

tri paradajza

so, biber, ulje

PRIPREMA:

foto: Profimedia

Crni luk iseckati i propržiti u tiganju na malo ulja. Dodati izgnječeni beli luk i rendanu šargarepu, mešati još minut, pa ubaciti usitnjen pelat. Začiniti i krčkati 15 minuta. Smesu prebaciti u okruglu vatrostalnu činiju. Paradajz, patlidžan i tikvice iseći na kolutove i naizmenično slagati u činiju. Posoliti i pobiberiti, premazati uljem, poklopiti i peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta. Skloniti poklopac, peći još desetak minuta, pa poslužiti.

(Espreso/Informer)