Kupus salata, Foto: Printscreen

sjajno

ZABORAVITE NA RENDE I VELIKE NOŽEVE: Profesionalni KUVARI otkrili kako se u RESTORANIMA secka KUPUS SALATA

Kupus salata je na našim trpezama jedna od najpopularnijih, i sprema se za gotovo svako slavlje

Objavljeno: 26.11.2022. 15:30h > 15:39h

Znamo da se kupus salata kod nas jede uz bilo koji obrok.

Najviše kada su neke proslave, jer uz pečenje nema ništa bolje.

Ali, za ovaj način seckanja niste čuli.

FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti
FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti
FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti
FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

Naime, profesionalni kuvari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podelili sa vama.

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.

Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.

foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

(Espreso/Alo)