Pancerote, Foto: Printscreen Youtube

tope se u ustima

RECEPT ZA PUNJENE PANCEROTE: Ovakvo testo do sada niste spremali, biće MEKANIJE od običnog zbog 1 SASTOJKA

Pržite u zagrejanom ulju 3 minuta sa svake strane na laganoj vatri.

Objavljeno: 24.11.2022. 11:36h

Pancerote su prženo pecivo koje potiče iz italijanske kuhinje. Lako ih možete napraviti kod kuće samo pratite recept u nastavku. Možete ih služiti za doručak ili večeru, podjedanko ih vole i deca i odrasli. Punjenje možete pripremiti po želji.

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira
  • 500 g piletine
  • 3 struka praziluka
  • 1 paprika
  • 4 čena belog luka
  • 50 g paradajz pirea
  • 700 g brašna
  • 2 jajeta
  • 30 g maslaca
  • origano, biber, so, mlevena paprika
  • 20 ml maslinovog ulja
  • ulje za prženje

Priprema:

Krompir skuvajte u slanoj vodi. Izgnječite ga i dodajte puter, jaja, 1 praziluk, brašno, biber i origano. Zamesiti testo. Nadev pripremamo tako što propržimo pileća prsa, 2 praziluka, beli luk i paprike, isečene na sitno. Posolite. Dodajte paradajz pire i začinite biberom. Krompirovo testo podelimo na 10 komada i formiramo okrugli mali hleb, stavimo fil i zatvorimo ga. Pržite u zagrejanom ulju 3 minuta sa svake strane na laganoj vatri.

(Espreso/Stvar ukusa)