Savo Milošević, Foto: Starsport©

nije mala stvar

DA LI SE ASANO DANAS SETIO MILOŠEVIĆA? Kako je Savo učinio OGROMNU uslugu Japancima...

Japanac je pod palicom Sava Miloševića doživeo procvat u Humskoj

Objavljeno: 23.11.2022. 17:58h > 18:06h

Skeptični su bili navijači, ali i funkcioneri Partizana kada je Savo Milošević po svaku cenu želeo da dovede Takumu Asana koji je zvanično bio igrač slavnog Arsenala.

Međutim, ubrzo se dokazalo da nije pogrešio, a Japanac je u meču protiv selekcije Nemačke na Svetskom prvenstvu u Kataru dokazao da je fudbaler za velika dela!

Milošević je verovao u njega, praktično je postavio ultimatum upravi da ga dovede, uprava je jedva pristala na to, a crno-beli su za njegov dolazak plaćali na rate.

Asano daje gol Nemcimafoto: EPA/Ronald Wittek

U skoro dve sezone provedene u Humskoj, postigao je 22 ligaška gola, ali ono po čemu je ostao upamćen je i njegova brzina, zbog koje i nosi nadimak Jaguar, ali i njegova sposobnost da se vrati i pomogne odbrani, praktično kao da je bek (uz njega je stasao Slobodan Urošević, čisto da podsetimo, ali za to zasluge idu i Milanu Đuričiću Đumiju).

Da tada Savo nije povukao taj nepopopularni potez, teško da bi danas Nemačka pala pod Partizanovim Jaguarom u prvom kolu grupne faze u Kataru. Asano je uveden sa klupe u drugom poluvremenu na poziciju takozvane “lažne devetke” (u Partizanu je to isprobano u porazu od Voždovca 2:3 u Humskoj, ali eto, na kraju su se i takvi potezi isplatili Japanu), pretrčao je celu odbranu Pancera, uključujući i štopera Real Madrida Antonija Ridigera i na taj način doneo istorijski trijumf Samurajima.

foto: Starsport©

Zato, sve pohvale za Miloševića koji je dobro procenio da ovaj tada 25-godišnji Japanac ispred sebe ima velika dela. Videćemo da li će nastaviti sa blistavim partijama i u narednim mečevima...

(Espreso/Objektiv)