Urnebes salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE NAJBOLJI RECEPT SA JUGA SRBIJE I NA SVAKOJ JE SLAVI: Ide uz pečenje, lepinje, roštilj, MA UZ ŠTA HOĆETE

Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje, a svakako je jedna od omiljenih priloga pravih gurmana

Objavljeno: 23.11.2022. 11:42h > 11:50h

Najbolji recept za ljuti prilog koji svi obožavaju. Urnebes salata savršeno ide uz pečenje, lepinje, roštilj, mada, uz koje god jelo da je kombinujete nećete pogrešiti

Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje, a svakako je jedna od omiljenih priloga pravih gurmana. U originalni recept mora da ide kajmak, iako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ovaj pikantni dodatak može da se servira na različite načine, ali na trpezi će najlepše izgledati, ako od smese napravite kuglice.

Sastojci:

500 g sitnog sira 3 kašičice aleve paprike 3 čena belog luka 2 kašike kajmaka 1 kašika tucane paprike 1 kašika ulja so

Priprema:

Beli luk sitno naseckajte, pa ga stavite u činiju, a potom dodajte preostale sastojke. Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini, pa ukoliko je potrebno po ukusu dodajte još neki začin.

Ukoliko želite urnebes možete da služite u činiji ili da formirate kuglice željene veličine. U oba slučaja pre služenja ostavite da u frižideru odstoji najmanje tri sata.

(Espreso)