Proja, Foto: Printscreen

njamiiii

OVAKO SE NEKAD SPREMALA STARINSKA PROJA: Bez JAJA i SIRA, a PLEH podmažite sa OVIM (RECEPT)

Na slavama proja se služi i uz podvarak i sarmu

Objavljeno: 22.11.2022. 20:19h

Originalna starinska proja se pravi od krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode.

Proja je bitan deo srpske kuhinje gde se služi kao predjelo. Na slavama proja se služi i uz podvarak i sarmu.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

U nastavku pročitajte kako možete da je napravite.

Sastojci:

350 - 400 g kukuruznog brasna

1 čaša mlake vode

1 prašak za pecivo

so

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

mast za podmazivanje tepsije

Priprema:

U brašno sipajte prašak za pecivo, so po ukusu i mlaku vodu. Smesa treba da bude gušća od one za palačinke pa dodajte vodu po potrebi. Izlijte smesu u tepsiju podmazanu mašću (ili uljem ako postite) i staviti u unapred zagrejanu rernu, na 200 stepeni i peći oko 15-20 minurta. Ispečenu proju ovlaš poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

(Espreso/Stvar ukusa)