Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

preukusno

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU KAKO DA VAM PALAČINKE BUDU SOČNE: Ključ je u 2 SASTOJKA

Poznati kuvar Džejmi Oliver je otkrio tajni sastojak za sočne palačinke

Objavljeno: 21.11.2022. 19:09h

Palačinke se kod nas jedu redovno, naročito u njima uživaju deca.

Svaka domaćica ih sprema na svoj način, ali često ne ispadnu kako treba.

Poznati kuvar Džejmi Oliver je otkrio tajni sastojak za sočne palačinke.

Njegov savet će svima značiti.

foto: Privatna arhiva

Ako ste u potrazi za najjednostavnijim i proverenim receptom za palačinke, kako ne biste više lupali glavu sa otprilike merama, na pravom ste mestu! Pronašli smo recept slavnog Džejmija Olivera, a on tvrdi da sa njim nikada nema greške, i da se ovako prave najsočnije i najukusnije palačinke.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Recept je verovatno prilično sličan onom koji već koristite, ali Džejmi koristi više mleka nego što je to slučaj u ostalim receptima, a takođe njegov trik je u upotrebi maslaca i morske soli, umesto one obične i ulja.

Takođe, poznati Britanac otkrio je da s vremena na vreme voli da pomeša integralno i belo brašno, tako da umesto pune mere belog, stavi 75 grama integralnog i 50 grama običnog, što palačinkama daje drugačiju teksturu i specifičan ukus.

Sastojci za palačinke:

*3 velika jaja

*125 g brašna

*250 ml mleka

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

*maslac

*morska so

Priprema:

1. U razbijena jaja dodajte brašno, mleko i prstohvat morske soli, pa sve dobro izmiksajte. Ostavite smesu da odstoji 15 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

2. U velikom teflon tiganju na srednje jakoj vatri rastopite maslac, pa nagnite tiganj, kako bi se rastopljeni maslac lepo rasporedio.

3. Pecite palačinke na uobičajen način i služite ih uz omiljeni namaz.

(Espreso/Blic Žena)