Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

PREUKUSAN JE

ZIMSKI PAPRIKAŠ SA MAŠĆU KAKAV NISTE JELI DO SADA: Ovako spremljen možete jesti i posle 2 MESECA (RECEPT)

Napravite ga i svi će odlepiti za njime

Objavljeno: 11.11.2022. 22:41h > 22:44h

Namirnice:

70 dag svinjetine

3 glavice luka (veće)

6 dag masti ili ulja

crvena paprika, sol

Dodati nakon odmrzavanja:

1 kašičica vegete,

8 kiselih paprika

Priprema i zamrzavanje: Na ugrejanu mast stavite sitno naseckani luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte meso izrezano na komadiće i papriku, posolite i poklopljeno pirjajte, uz povremeno dolijevanje vode, dok meso ne omekša. Zatim paprikaš rasporedite u posude (za koliko ste obroka pripremili) i ohladite. Stavite u vrećicu, zavežite i zamrznite.

Ovako zamrznut može da vam stoji i 2 meseca.

Odmrzavanje i dogotovljavanje:

Paprikaš ostavite na sobnoj temperaturi oko 2 sata. Istresite ga u veću posudu, dodajte vegetu i pustite da zakipi. Dodajte kiselu papriku, očišćenu i izrezanu na veće komade. Kratko prokuvajte i poslužite.

(Espreso)