Sataraš, Foto: Profimedia

RASPAMETIĆETE SE

ZIMSKI POSNI SATARAŠ: Idealan uz TOPLU POGAČU, polizaćete prste koliko je UKUSAN (RECEPT)

Preukusno je, a mnogi smatraju da je bolji od klasičnog koji jedemo leti

Objavljeno: 11.11.2022. 20:00h

Sastojci

Potrebno je:

3 glavice crnog luka

4-5 krupnijih paprika smrznutih

2 dl mlevenog paradajza

1 dl ulja

malo soli

1 kašika sušenog povrća

Priprema

Očistiti crni luk, izrezati ga na rebarca. Sipati ulje u tiganj, zagrejati i dinstati pet-šest minuta. Papriku izvaditi iz zamrzivača, ostaviti je na toplom da se odmrzne, izrezati je na rezance ili na komadiće, po želji pa sipati preko luka koji se dinsta.

Posle desetak minuta dodati kmleveni paradajz.

Zatim dodati kašiku sušenog povrća i dinstati još desetak minuta, posoliti po ukusu. Služiti toplo.

foto: Privatna arhiva

SAVET

Najviše prija uz toplu pogaču bez kvasca.

(Espreso/Recepti.com)