Foto: Printscreen/Youtube/Domaća kuhinja

ISPROBAJTE

OVAKO SE PRAVI MARCIPAN KOJI ĆE VAM UŠTEDETI I 1.000 DINARA: Kupovni baca u SENKU, NEMA NIŠTA BOLJE

Miksati još tri-četiri minuta, da se dobije fin prah. Vratiti u činiju, postepeno dodavati sirup i mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa

Objavljeno: 03.11.2022. 16:35h

Marcipan je proizvod od kojeg se često prave slatkiši, a sastoji se od šećera, meda i bademovog brašna.

SASTOJCI:

250 g badema

250 g šećera u prahu 100 ml kristal-šećera 100 ml vode

PRIPREMA:

Bademe staviti u činiju, preliti ključalom vodom, ostaviti da odstoje 15 minuta, pa ocediti. Skinuti im kožicu, prosušiti ubrusom, te ostaviti preko noći da se skroz osuše.

Sutradan skuvati sirup od vode i kristal-šećera, pa ga ohladiti. Bademe samleti na mašinici za mlevenje oraha, pa pomešati sa šećerom u prahu i prebaciti u blender.

Miksati još tri-četiri minuta, da se dobije fin prah. Vratiti u činiju, postepeno dodavati sirup i mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa.

(Espreso/Informer)