doručak, Foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

PREUKUSNO

DORUČAK IZ BIVŠE JUGE KOJI JE BIO REDOVAN NA STOLU: Ovaj RECEPT domaćice danas NE ZNAJU, a drži sitost SATIMA

Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada

Objavljeno: 31.10.2022. 20:50h > 20:55h

Sastojci:

5 jaja

1 kašičica soli

500 ml mleka (može i kisela voda)

20 kašika brašna

6 kašika ulja

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Umutite sastojke, pa ih ispecite i napravite zaboravljenu pitu ladnjaču, baš kao što su pravile naše bake.

U Jugoslaviji se nekada često pravila pita ladnjača. Za nju su potrebni jednostavni sastojci, koji su i jeftini, pa je često mogla da se nađe na trpezi. Danas je ova pita skoro zaboravljena, a toliko je ukusna da vredi da se sačuva od zaborava. Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada.

Priprema: U posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko (ili kiselu vodu) i brašno, pa dobro sjedinite mikserom.

Nauljite tepsiju (2 kašike), pa sipajte dobijenu smesu. Preko smese sipajte preostalo ulje (4 kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

(Espreso)