Foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

OBRATITE PAŽNJU

OVAJ TRIK SA RUSKOM SALATOM "SPAŠAVA ŽIVU GLAVU": Srbi ni ne znaju za JEDNU STVAR KOJU MORAJU URADITI SA NJOM

Pavlaka će salatu održavati kremastom, biće sveža danim i neće se hvatati žuta korica.

Objavljeno: 27.10.2022. 13:30h > 13:34h

Sezona slava je počela, a slavsku trpezu je nemoguće zamisliti bez ruske salate. Svako može da prepozna ukus ruske salate i žmureći, ali ako pitate za recept, dobićete stotine različitih odgovora.

Osnovni sastojci su krompir, šargarepa, grašak, kiseli krastavci, jaja, senf i majonez, ali postoji još jedna namirnica koja će će vašu omiljenu salatu učiniti savršenom.

Naime, kada pomešajte sve navedene sastojke, tajna je u tome da dodajte najmanje dve kašike pavlake.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Pavlaka će salatu održavati kremastom, biće sveža danim i neće se hvatati žuta korica.

1. Povrće naseckajte odmah nakon što ste ga skuvali jer će tako upiti manje vode i salata će biti ukusnija. Potrudite se da kockice povrća budu podjednako velike, odnosno što sitnije.

2. Krompir kuvajte u ljusci jer će upiti manje vode. Uvek birajte krompire srednje veličine i kuvajte ih oko pola sata do 45 minuta.

3. Vodu u kojoj kuvate povrće unapred posolite.

(Espreso)