Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

EVO KAKO MAĐARI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Ne treba vam VODA samo stavite OVO (RECEPT)

Svaka majka i baka ima svoj recept uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike

Objavljeno: 19.10.2022. 19:27h > 19:48h

Punjene paprike su omiljeno tradicionalno jelo na našim prostorima. A ovako ih spremaju mađarski kuvari-

Svaka majka i baka ima svoj recept uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike. Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

(Espreso/Punkufer)