Slavlje Dušana Vlahovića i saigrača, Foto: EPA/Allesandro Di Marco

DUŠAN SILNI!

"POBEDA ZA JUVENTUS, SINONIM ZA VLAHOVIĆEV GOL": Bjanko-neri ZAVISE OD SRBINA (FOTO)

Reprezentativac naše zemlje bio je strelac svaki put kada je "stara dama" ove sezone slavila u Seriji A, a to je bilo pet puta do sada

Objavljeno: 19.10.2022. 16:10h

Novinar italijanske "Gazete delo sport" Đuzepe Nigro analizirao je igru Juventusa i značaj Dušana Vlahovića za njegove rezultate.

On je objavio tekst sa naslovom "Juventus pobeđuje samo kada Vlahović postigne gol. Rešenja za njegovo korišćenje".

Dušan Vlahović slavi gol protiv Torinafoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Reprezentativac Srbije je, naime, bio strelac svaki put kada je "stara dama" ove sezone pobedila u Seriji A, a to je bilo pet puta do sada.

- Brojke su takve da ne mogu proći nezapaženo. U pet utakmica koje je Juventus dobio ove sezone, uvek je na semaforu bio (bar) jedan gol Dušana Vlahovića. S druge strane, nikada u pet utakmica koliko je Juventus izgubio nije bilo gola Srbina. Pored toga, u četiri remija bjanko-nera, samo jednom (sa Romom) bivši igrač Fiorentine je postigao gol. Brojevi koji govore pravilo: pobeda Juvea sinonim za Vlahovićev gol (ne uvek obrnuto, ali skoro). Gledano na drugi način, u šest utakmica u kojima je Dušan postigao gol, Juve je ostvario pet pobeda i jedan remi, kada je igrao bez golova bilo je pet poraza i dva remija. Nema potrebe da dodajete mnogo. Prvo treba uzeti u obzir da ako je Vlahović najbolji strelac Serije A - piše Đuzepe.

Dušan Vlahović slavi jedan od pogodakafoto: EPA/Alessandro Di Marco

Autor ističe i povremenu, nekonstantu produktivnost ostatka tima.

- Pitanje je isprepleteno sa pitanjem alternativa. Jer ove sezone iza Vlahovićevih šest golova dolaze Milikova četiri (tri u prvenstvu, jedan u Ligi šampiona), koji su možda i više nego što se očekivalo. A iza njih je najbolji ofanzivni resurs bio Rabio sa dva gola, i to samo u jednom meču. Postoji produkcija golova iz sa drugih pozicija (Bonući i Bremer iz odbrane, zatim Kostić, Mekeni i Di Marija iz sredine), ali to sigurno nije materijalizovala pravu alternativu napadaču. Razumno je zaključiti da povratak Di Marije, Kjeze i Pogbe donosi mnogo više iz gledišta igre, kao i samo konstrukcije igre. Ali danas ih nema i treba da se nađe način da ide napred. Ono što se otkrilo jeste da se zavisi od Vlahovića - zaključio je Nigro.

(Espreso/B92)