Paprikaš, Foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

za ručak

OVAKO SE NA JUGU SRBIJE SPREMA PAPRIKAŠ: Recept morate da ZAPIŠETE, tajna se krije u 1 POVRĆU

Ovo je stari i tradicionalni recept s kojim ne možete da pogrešite

Objavljeno: 17.10.2022. 23:03h > 23:07h

Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti.

Recept dolazi sa juga Srbije. Ovo je stari i tradicionalni recept s kojim ne možete da pogrešite.

250 g junećeg mesa

200 g suve slanine

1/2 kg crnog luka

1/2 l belog vina

4 paprike babure

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes
FOTO: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

1 zelena ljuta papričica

1 krompir po želji

aleva paprika

mleveni biber

so

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Juneće meso od plećke iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.

Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Po potrebi isecite jedan krompir na kockice. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.

(Espreso/Najžena)