Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/PALEOHACKS

ISPROBAJTE

RECEPT "ISCUREO" IZ GRČKE KUHINJE: Ovako GRCI PRAVE PUNJENI PARADAJZ, KORAK PO KORAK

Pečemo oko sat i po u umerenoj rerni.

Objavljeno: 17.10.2022. 13:33h

"Ljubitelji smo grčke kuhinje, a kad nam se nudi nešto toliko ukusno, nema načina da odolimo ! A vi?"

POTREBNI SASTOJCI

paradajz - 12 komada, srednji

mleveno meso - 500 g, mešano

luk - 1 glavica

maslac - 50 g

pirinač - 1/2 šolje

jaja - 2 komada

cimet - 1 prstohvat

šećer - 1 kašičica

biber - 1/2 kašičice

prezle - 2 kašike

peršun - 3 struka

so

* merne jedinice

NAČIN PRIPREME

Operemo paradajz, isečemo poklopce, izdubimo i pasiramo unutrašnjost.

U zagrejanom maslacu zapržimo sitno isečen luk i dodajemo mleveno meso, mešamo, dok mleveno meso ne posivi i dodajemo opran i prethodno poparen pirinač, sitno isečen peršun, biber i so.

Kuvamo 10-15 minuta i dodajemo pasiran paradajz, ostavljamo na ringli još 10 minuta, sklanjamo i dodajemo prethodno umućena jaja i cimet.

Gotovim nadevom punimo pardajz, stavljamo poklopce, ređamo ih u posudu za pečenje i prelivamo istoplljenim maslacem, posipamo prezlama, malo šećerom i solju.

Pečemo oko sat i po u umerenoj rerni.

(Espreso)