Foto: Privatna arhiva

napravite

AKO STE MISLILI DA STE PROBALI BOLJU LENJU PITU, VARATE SE: Recept za kojim su domaćice IZGUBILE GLAVU (VIDEO)

Ovo je najlepša lenja pita koju sam do sad napravila,mekana kao pena... topi se, rekla je baka Jela

Objavljeno: 17.10.2022. 10:40h

Potrebno je:

4 jaja

4 kašike šećera

korica opranog limuna

50 ml ulja maslinovog

30 ml mleka

2 šolje brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

šećer u prahu

700 gt rendanih jabuka

cimet

1 kašika griza

šećer za jabuke

Priprema:

foto: Privatna arhiva

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo sve dobro izjednačiti.

U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jaguke sa cimetom i grizom. .

Sipati ostatak testa prekriti jabuke i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.

Seći ohladjen

(Espreso)