Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

GENIJALNO

PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI TAJNI TRIK: Na ovaj NAČIN će se krompir brže SKUVATI, a neće biti GNJECAV

Pre nego što ga stavite u šerpu, oljuštite krompir i stavite u čistu sudoperu

Objavljeno: 12.10.2022. 22:33h > 22:39h

Potrebno je da samo jednu stvar uradite pre kuvanja

Profesionalni kuvari otkrili su šta je potrebno uraditi pre nego što se stavi krompir u šerpu.

Kuvani krompir svi obožavamo. On je jedan od najboljih priloga a dobro ide uz meso. Često pravimo i pire. Jedini problem jeste što se dugo kuva, ali i za to postoji rešenje i to vrlo jednostavno.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Pre nego što ga stavite u šerpu, oljuštite krompir i stavite u čistu sudoperu. Pustite da teče hladna voda. Krompir može da stoji u posudi sa ledenom vodom, ali je bolje ako je pod mlazom. Neka stoji jedan minut, a posle toga ga kuvajte.

Zašto da stoji pod mlazom ledene vode? To će mu pomoći da se brže skuva a neće biti ni gnjecav. Takođe će biti i ukusniji. Isprobajte ovaj trik.

(Espreso/Najžena)