Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/Alamy / Profimedia

nemaju pametnija posla

ZBOG OBOJENOG PSA U BEOGRADU SE DIGLA VELIKA FRKA: Istražili smo da li to škodi životinji i koje su CENE tih usluga

Cena farbanja prvenstveno zavisi od dužine dlake i veličine psa, ali i od toga da li vlasnik želi da svog ljubimca ofarba u jednoj ili više boja...

Objavljeno: 05.10.2022. 19:06h

Nega pasa posebno je postala aktuelna poslednjih godina. Međutim, iz meseca u mesec javljaju se novi trednovi koje većina vlasnika uspešno prati. Počelo je od šišanja manjih pasa, kupanja u salonima za pse, pedikira pa sve do farbanja koje je ovih dana aktuelna tema među Srbima.

Na ovu temu povela se i rasprava, a mišljenja su podeljena.

Ko bi rekao da fotografija raznobojno ofarbanog psića, koji se prošetao kejom pored Dunava u Zemunu, može da izazove toliko svađe i gorčine koju su Beograđani prosuli na društvenoj mreži Instagram - trveći se između uobičajenog "za" i "protiv".

foto: Alamy / Alamy / Profimedia

Cena farbanja prvenstveno zavisi od dužine dlake i veličine psa, ali i od toga da li vlasnik želi da svog ljubimca ofarba u jednoj ili više boja. Kontaktirali smo vlasnicu jednog salona za pse u Beogradu, koja je za portal Espreso objasnila o čemu se ovde zapravo radi.

Pitali smo je da li ovo ikako može da utiče na zdravlje ljubimca, šta misli o farbanju i koliko često dolaze klijenti sa ovim zahtevom.

- Ne, nikako ne mogu biti štetni, to su farbe na biljnoj bazi koje se ispiraju posle mesec dana. Slične su onima u peni i spreju koje koriste tinejdžeri kada žeče da izvuku neki pramen. Dakle, posledica ne može biti. Što se našeg salona tiče, ne dolaze nam često sa ovim zahtevom, ali i kada dođe to uglavnom bude farbanje repića i ušiju.

Za naš portal prokomentarisala je i fotografiju koja prethodnih dana kruži internetom, a reč je o psu ofarbanog u dugine boje.

- Nepotrebno se digla hajka, videla sam svakakve komentare. To je privatna stvar i pojedinci su u pitanju. Uglavnom roditelji ispunjavaju zahteve svojih tinejdžera. Nije to dugotrajan proces, retko ćete to videti i u Beogradu, a kamoli u unutrašnjosti. Što se mene lično tiče, meni je to estetski bezveze i nepotrebno, zaključila je vlasnica salona za pse i dodala da ofarbani psi nikako ne mogu na izložbe.

foto: Printscreen/Instagram/Serbialive_beograd

Na internetu smo pronašli kako se kreću cene ulepšavanja pasa. Najjeftinije možete proći ukoliko je potrebno samo sređivanje noktiju koje u nekim salonima košta čitavih 200 dinara.

Za one lenje i neodgovorne vlasnike, raščešljavanje dlake košta od 500 do 100 dinara, do ćete za higijensku frizuru izdvojiti od 2.300 do 3.300 dinara u zavisbnosti od veličine psa.

Frizura po standardu košta od 2.800 do 4.800 dinara, dok se će oni koji se odluče za farbanje morati da izdvoje od 3.000 do 7.000 dinara.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

(Espreso)