Proja, Foto: Printscreen

ukusno

SPREMITE PROJU SA 5 VRSTA BRAŠNA: Tradicionalno JELO na drugačiji NAČIN, 1 ZAČIN daje ŠMEK (RECEPT)

Proja ima specifičan ukus zbog začina ako ne koristite kari, kuršumu i bosiljak onda možete i bez njih da napravite proju

Objavljeno: 04.10.2022. 19:41h > 19:44h

Neobična proja sa pet vrsta brašna.

Sastojci

šolja 2 dl

1 šolja kukuruznog brašna

1 šolja ražanog brašna

pola šolje spletinog brašna

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

pola šolje belog mekog brašna

pola šolje heljdinog brašna

1 prasak za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

1,5 kašičica soli

5 punih kašika kiselog mleka

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 šolja mleka

pola šolje jogurta

pola šolje kisele vode

3 jaja,

100 gr rendano margarina

po 2 kašika mekinja, mlevenog lana ,semenki suncokreta, čia semenki

po 1 kašika kurkume, karija, bosiljka

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Pomešati sve suve sastojke pa dodati kiselo mleko, jogurt, mleko i kiselu vodu i mešati žicom za mućenje. Ne mora mikserom, ali ako je vama lakše može. Kada se sve lepo umuti dodati jaja i rendani margarin i mešati kod se jaja ne sjedine sa smesom. Izliti u kalup ili pleh 28 cm i posuti malo semenki suncokreta i susam preko.

Staviti u zagrejanu rernu na 200 i peći 40 minuta. Probati čačkalicom ako je potrebno vratiti još malo u rernu. Proja ima specifičan ukus zbog začina ako ne koristite kari, kuršumu i bosiljak onda možete i bez njih da napravite proju.

(Espreso / Najžena)