Juneći gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

njamiii

OVAKO SE U VOJVODINI SPREMA GULAŠ: Ukusniji je od MAĐARSKOG zbog 1 NAMIRNICE koja daje PIKANTNIJI UKUS, odlepićete

Vojvođanski gulaš je specijalitet čija tajna je u dugom krčkanju mesa, a poseban šmek mu daje jedna namirnica

Objavljeno: 30.09.2022. 17:46h > 17:50h

Iako je mađarski gulaš jedan od najpoznatijih u našem regionu, a ništa manje za njim ne zaostaje ni vojvođanski. Recept nije komplikovan samo je važno da se meso dugo krčka, kako bi bilo mekano. Gulaš poslužite uz prilog po želji, a najbolje se slaže uz pire krompir ili kuvanu testeninu.

Vojvođanski gulaš je specijalitet čija tajna je u dugom krčkanju mesa, a poseban šmek mu daje jedna namirnica.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Pored glavnog sastojka, a to je juneće meso, poseban šmek mu daje pržena suva slaninica

Sastojci:

700 g junećeg mesa

150 g suve slanine

3 glavice crnog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

3 čena belog luka

200 ml belog vina

200 ml junećeg bujona

200 ml soka od paradajza

1 kašičica začinske paprike

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1/2 kašičice ljute tucane paprike

so, biber

Priprema:

Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.

(Espreso / Stvar ukusa)