Sarmice, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

NJAMI

BAKIN RECEPT ZA SARMU, UKUSNIJA NE POSTOJI: Napravite je OVAKVU, gosti će vam odlepiti!

Najslađe su sarmice po receptu naših baka

Objavljeno: 28.09.2022. 23:55h

Sastojci

Kiseli kupus - dve glavice

Mešano melevno meso - 700gr

Pirinač - 150gr

Aleva paprika - 1 kašika

Mast - 2 do 3 kašike

Biber - 1/2 kašičice

Crni luk - 3 glavice

Beli luk - 1 glavica

So - po ukusu

Suvi biljni začin - 1 kašika

Rebra suva domaća - 500gr

Slanine suve domaće - 200gr

Kako pripremiti

Kiseli kupus odvojiti list od glavice iseći žilu po dužini ako je ima na listu. Na masti u srednjoj šerpi iseckati crni beli i luk pa dinstati oko 10 minuta, dodati mešano meso i dinstati jos 10 minuta dodajemo postepeno seckanu slaninucu i sve zacine sem pirinča.

Dinstamo nekih 5 minuta dobro da se ukus sjedini pa dodamo pirinač opran i očišćen promesamo i ostavimo da se malo prohladi. Svaki list kupusa punimo sa po jednom kašikom nadeva zamotamo u sarmu i ređamo u pleh koji smo predhodno namazali masću i oblozili listom dva kupusa. Tako sve dok ne utrošimo svu smesu. Preko i između dodamo suva rebra prekrijemo listom kupusa sipamo vodu u šerpu u kojoj se dinstalo meso pa to prelijemo u pekač preko sarme.

Poklopimo pekač njegovim poklopcem stavimo u rernu na 200c nekih 2h da se lepo krčka sarmica. Sluziti toplo.

(Espreso)