Foto: Profimedia

sećate li se?

OD OVOG JELA SU SE SATRALI U JUGOSLAVIJI: 1960. je bilo BROJ 1, a danas ga zovu OVIM IMENOM

Tih šezdesetih godina prošlog veka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok

Objavljeno: 28.09.2022. 08:55h

Prva sećanja većina nas vezuju za mirise i ukuse. Skoro svi sa nostalgijom pričamo o detinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela tih davnih pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Danas već okarakterisana kao seljačka jela, u sećanju mnogih od nas ostaće kao nešto najukusnije što smo pojeli u životu.

Tih šezdesetih godina prošlog veka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok.

Najčešće se za doručak spremalo jedno jaje i kriška hleba namazana mašću i posuta slatkom, začinskom paprikom.

Nije bilo vreme za razbacivanje, pa skoro nikad nije spremano više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri kriške masti sa hlebom je bio uobičajan doručak jedne prosečne četvoročlane porodice.

(Espreso/Stil)