Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja

oprez

SRBI UPORNO STAVLJAJU OVE DELOVE PILETINE U SUPU, A U NJIH SE DIREKTNO UBRIZGAVAJU HORMONI: Smesta ih BACITE!

U Srbiji je piletina jedno od najpopularnijih mesa, razlog je blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine ili svinjetine...

Objavljeno: 26.09.2022. 11:09h

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma. Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobri za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

FOTO: Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr
FOTO: Printsceen/TikTok/themodernnonna
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), krilca i vrat jer upravo ovi delovi pileta akumuliraju sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, a u krilca i vrat se ubrizgavaju hormoni ukolio pile nije organskog porekla, saopštavaju studije obrađene u Kini.

Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

(Espreso)