Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

PREUKUSNA JE

PAPRIKA PUNJENA KARFIOLOM, DA PRSTE POLIŽETE: Srpske domaćice NE ZNAJU ZA OVAJ RECEPT, isprobajte ga odmah!

Kada dođe zima nema ništa lepše nego kada se na trpezi nađu ukusne pikanterije od povrća

Objavljeno: 23.09.2022. 18:17h

U zimskim mesecima nema dovoljno svežeg povrća, pa se mnoge domaćice odlučuju da letnje povrće sačuvaju i pripreme tako da u njemu može da se uživa tokom cele zime.

Osim kiselog kupusa, ajdvara, barenih paprika tu je i preukusni kiseli karfiol, a osim u turšiji možemo ga pripremati i na druge načine.

Za ovaj super recept vam je potrebno:

5 kg paprika

2 kg karfiola

1 l sirćeta

1 kg šećera

250 g soli

1 vinobran

1 konzervans

Priprema:

Paprike oprati, očistiti. Isto uraditi i sa karfiolom.

Preliv:

U 1 l sirćeta sipati 1 kg šećera, so, vinobran i konzervans. Izmešati. Paprike puniti kafiolom koji ste isekli na manje komade ili kockice. Ređati u tegle, pa preliti ovim prelivom.

Šerpu sa teglama naliti s vodom i staviti na kratko da prokuva na šporet da na kratko provri. Isključite i ostavite da se ohladi.

Ostaviti da stoji 2 nedelje i onda konzumirati.

(Espreso)