Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

kuvano jelo

UKUSNIJU BORANIJU NEĆETE PROBATI NIGDE: Originalni recept koji će vas naterati za šporet (FOTO)

Iz kuhinje naših baka

Objavljeno: 22.09.2022. 16:30h

Sastojci

  • mast 1 kašika
  • crni luk 2 glavice
  • beli luk 2 čena
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • mirođija po ukusu
  • boranija 1/2 kg
  • brašno 1 kašika
  • aleva paprika 1 kašikica
  • kisela pavlaka 1 kom
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

U šerpu stavimo malo masti, oko pola varjace, dodajemo iseckani crni luk i dinstamo nekoliko minuta. Dodajemo boraniju i sve ostale sastojke, a onda ulijemo 2 dcl vode.

Dinstamo boraniju dok ne omekša uz dolivanje vode ako je potrebno. Kada je gotovo, napravimo zapršku sa 1 kašikom masti, 1 kašikom brašna i 1 malom kašikicom aleve paprika. Sve to sipamo na boraniju i još malo ostavimo da se kuva.

(Espreso)