Kačamak, Foto: Printscreen / Youtube

PRELEP JE

RECEPT ZA KAČAMAK IZ LJUBOVIJE: Ovako to prave u ovom kraju na tradicionalan način! (FOTO)

Staro srpsko jelo koje su nam bake i deke spremale za doručak

Objavljeno: 21.09.2022. 14:03h

Gastronomska ponuda Ljubovije je bogata i raznovrsna. U ovom gradu je poznat Gastro festival , koji postoji duže od jedne decenije i zauzima značajno mesto u promociji azbukovačke kuhinje – hrane sa dušom.

Starinska jela i recepti su zastupljeni u kuhinji ovog kraja, gde je etno turizam razvijen i gde svake godine dolazi sve veći broj turista.

FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
FOTO: Printscreen / Youtube
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen/Youtube/BRZI DOMASNI RECEPTI

U šerpu nasuti litar tople vode, posoliti,staviti pola supene kašike masti i staviti na šporet da provri.U posebnu činiju nasuti čašu vode i u njoj razmutiti projino (kukuruzno brašno), 8 do 10 supenih kašika brašna, da se dobije gusta kaša, i malo posoliti. Kada voda u šerpi provri dodavati kašiku po kašiku razmućene guste kaše i mešati. Kada dodamo svu kašu mešati masu da se zgusne i sjedini. Krčkati jedno 5 minuta, skinuti sa šporeta, po ukusu dodati sir, kajmak, mleko.

(Espreso)