Pohovane tikvice, Foto: Privatna arhiva

PROBAJTE

STARINSKI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: U smesu od jaja naše BAKE su dodavale ovaj TAJNI sastojak

Postoji mnogo načina da se spreme tikvice, ali pohovane su najbolje

Objavljeno: 20.09.2022. 22:52h

Sastojci:

2 tikvice 100 g tvrdog sira 3 jajeta 1 kašičica mirođije 1/2 kašičice slatke paprike 1/3 kašičice bibera 1/2 kašičice bosiljka soli po ukusu 100 g prezli 1 kašika brašna

Priprema:

Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede.

(Espreso)