Ilustracija, Foto: EPA/Laurent Gillieron

više nema dileme

DEFINITIVNA ODLUKA! Žestok udarac za ruski fudbal

Rusija je suspendovana iz svih međunarodnih takmičenja nakon početka rata u Ukrajini

Objavljeno: 20.09.2022. 14:50h

Ruski fudbal pretrpeo je nov težak udarac, pošto je UEFA odlučila da rusku reprezentaciju izbaci iz žreba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Prvi čovek fudbalskog saveza Ukrajine Andrij Pavelko objavio je tu informaciju, iako tek treba da je ozvaniči vrhovna kuća evropskog fudbala.

- Rusi jednostavno nemaju za šta da se pripremaju. Rusije neće biti 9. oktobra u Frankfurtu. Barem do 2024. godine neće imati službena međunarodna fudbalska takmičenja. EURO 2024. će biti održan bez Rusije - objavio je Pavelko.

FOTO: EPA/Wolfgang Rattay
FOTO: Profimedia
FOTO: EPA/Friedemann Vogel
FOTO: EPA/Friedemann Vogel
FOTO: Reuter/Anton Vaganov

Rusija je suspendovana iz svih međunarodnih takmičenja nakon početka rata u Ukrajini, zbog čega nije igrala baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo i shodno tome, nije imala priliku da se izbori za svoje mesto u Kataru.

Uostalom, klubovi iz Rusije izbačeni su iz evropskih takmičenja i neće igrati do daljnjeg, a sada je stigla i vest o propuštanju još jednog velikog takmičenja.

Inače, žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biće održan 9. oktobra u Frankfurtu.

EP za dve godine igraće se u Nemačkoj i to u Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Gelzenkirkenu, Stutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Kelnu, Lajpcigu i u Frankfurtu.

Svoje rivale u borbi za EP 9. oktobra saznaće i reprezentacija BiH, koju u petak očekuje duel sa Crnom Gorom u Ligi nacija i u slučaju pobede overićemo prvo mesto i povratak u Ligu A Lige nacija, ali i dobićemo povoljniju poziciju u šeširima u kojima će se naći nacionalni timovi za žreb kvalifikacionih grupa za EP.

(Espreso)