Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

NJAM NJAM

NAPRAVITE FAŠIRANE ŠNICLE BEZ JAJA I PREZLI: Ne postoji BOLJI RECEPT, tajna je u OVOJ NAMIRNICI

Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni

Objavljeno: 16.09.2022. 21:34h > 21:37h

Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti.

Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni.

foto: Printscreen/youtube/ Jelajelena Petrovic

E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.

Potrebno je

1 kg mlevenog junećeg mesa 1 kašičica bibera 1 kašičica ljute tucane paprike 1 kašičica slatke paprike

FOTO: Youtube/printscreen/Marija Karma
FOTO: Printscreen/youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Ballistic BBQ
FOTO: Printscreen/Youtube/Ballistic BBQ
FOTO: Printscreen/Youtube/Ballistic BBQ
FOTO: Printscreen/Youtube/Ballistic BBQ

1 kašičica kumina 1 kašičica korijandera 1 kašika rendanog belog luka 1/2 šolje peršuna 1 crni luk

Priprema:

Isecakajte crni luk i stavite ga u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim ih pecite na zagrejanom ulju.

(Espreso / Najžena)