Kestenje, Foto: Profimedia

SPECIJALITET

ISPECITE SAMI KESTENJE KOD KUĆE: Biće UKUSNIJI od onog sa ULICE ako uradite 1 STVAR (RECEPT)

Kada smo ustanovili da je i ukusan i zdrav, pripremite ga kod kuće da bude kao da ste kupili na ulici

Objavljeno: 15.09.2022. 18:35h

Početak jeseni je rezervisan za kestenje, a pomoću jednostavnog trika ispecite ga savršeno.

Jesen miriše na kesten, bundevaru i pitu sa jabukama. Ovi tri specijaliteta su obavezna ako želite da uživate u jesenjim večerima, a ne zna se šta je lepše. Gušt je i kada se kesten kupi na ulici, jer ko će odoleti tom mirisu, ali takođe kada ga napravite kod kuće za manje para možete više da pojedete.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Pripremite ga kod kuće da bude kao da ste kupili na ulici. Sve što treba da uradite je da kestenje zasečete nožem u obliku krsta i potopite u vodu na pola sata i da posolite sa kašičicom soli. To što kesten stoji u vodi pomoći će mu da malo omekša i da se kasnije bolje ispeče. Nakon toga dobro procedite i poređajte u pleh. Pecite na 230°C oko 25-30 minuta, što bliže gornjem grejaču. Izvadite i ostavite pokriveno 5 minuta.

(Espreso / Mondo)