Peglana paprika, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ZA ZIMU

OVAKO SE SPREMA PEGLANA PAPRIKA: Prava SPRSKA ZIMNICA, ovaj RECEPT svi morate DA ZNATE, tajna je u PRIPREMI

Sutradan paprike ređajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem

Objavljeno: 12.09.2022. 18:53h

Recept za peglane paprike

Sastojci:

3 kg crvenih paprika

50 g soli

100 g šećera

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

3 dl sirćeta

1.5 dl ulja

1 velika glavica belog luka

veza peršuna

pola veze celera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1 kesica konzervansa

Priprema:

Paprike operite, obrišite i izvadite im semenke sa peteljkom. Poređajte ih u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni. Okrećite kako bi se zapekle sa svih strana.

U posudi pomešajte so, šećer, konzervans, sirće i ulje. Izblendirajte luk, peršun i celer, dodajte u tečnost i sve dobro izmešajte da se so i šećer otope.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

U svaku papriku sipajte po dve kašike marinade i slažite ih u šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko poslednjeg sloja paprika.

Poklopite tanjirom, pa pritisnite nečim teškim i ostavite da prenoći.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sutradan paprike ređajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem.

(Espreso / Magazin Novosti)