Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

sahrana

OVO SU STROGA PRAVILA ZA DRŽAVNIKE TOKOM KRALJIČINE SAHRANE: Prisustvovaće i Bajden

Prema dokumentu, svetski lideri su takođe pozvani da putuju komercijalnim letovima i rečeno im je da ne mogu da koriste helikoptere za putovanje po Velikoj Britaniji

Objavljeno: 11.09.2022. 23:50h

Američki predsednik Džo Bajden prisustvovaće kraljičinoj sahrani sa suprugom DŽil u Vestminsterskoj opatiji u ponedeljak, 19. septembra, piše Politiko.

Zvaničnici će putovati u Vestminstersku opatiju autobusima sa pratnjom i “zbog strogih bezbednosnih i putnih ograničenja” od njih će biti zatraženo da ne dolaze svojim privatnim vozilima, piše u dokumentu na koji se poziva Politiko.

U njemu je saopšteno da će samo šefovi država i njihovi supružnici ili partneri biti pozvani na događaj 19. septembra, zbog ograničenog prostora unutar istorijskog zdanja.

Bela kuća je potvrdila da će Bajden prisustvovati sahrani, zajedno sa svojom suprugom DŽil.

foto: Profimedia

Politiko je izvestio da je poruka Kancelarije za spoljne poslove, komonvelt i razvoj poslata ambasadama kasno u subotu.

Odeljenje je saopštilo da “žali što zbog ograničenog prostora tokom ceremonije i pratećih događaja, nijedan drugi član porodice, osoblja ili pratnje glavnog gosta ne smeju biti primljeni”.

Šefovi država koji nisu u mogućnosti da prisustvuju mogu izabrati nekog drugog za svog zvaničnog predstavnika.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Prema dokumentu, svetski lideri su takođe pozvani da putuju komercijalnim letovima i rečeno im je da ne mogu da koriste helikoptere za putovanje po Velikoj Britaniji.

Bonus video:

(Espreso)