Ajvar, Foto: Profimedia

zimnica

NAPRAVITE AJVAR BAŠ ONAKO KAKO GA SPREMAJU NAŠE BAKE: Samo ONE ZNAJU tajnu STARINSKOG RECEPTA

Iako vam je možda lakše da kupite ajvar u prodavnici, jednom kada napravite svoj, i to baš po ovoj recepturi, nećete poželeti nijedan drugi

Objavljeno: 09.09.2022. 19:55h > 20:06h

Za pravljenje ajvara je potrebno određeno vreme, ali nema sumnje da će vam se isplatiti.

Iako vam je možda lakše da kupite ajvar u prodavnici, jednom kada napravite svoj, i to baš po ovoj recepturi, nećete poželeti nijedan drugi.

SASTOJCI:

šest kilograma paprike

50 ml sirćeta

40 g šećera

foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

200 ml ulja

kašika i po soli

kesica konzervansa

FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

PRIPREMA:

Paprike ispeći na plotni, pa staviti u kesu, vezati iznad sudopere, izbockati kesu i ostaviti da se upare i ocede. Potom ih oljuštiti, očistiti od semenki i peteljki, te samleti u mašini za meso. Prebaciti u šerpu, dodati ulje, sirće, so i šećer, te pržiti uz mešanje oko 60 minuta. Skloniti sa vatre i umešati konzervans. Sipati u prethodno sterilisane tegle, zatvoriti i čuvati na suvom i tamnom mestu.

(Espreso / Informer)