Ajvar, Foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

ZAPIŠITE

OVAKO SE NA LESKOVAČKI NAČIN PRAVI AJVAR: Originalni recept stiže sa JUGA SRBIJE, tajna ZIMNICE se krije u OVOME

Neće vam biti potreban konzervans

Objavljeno: 08.09.2022. 18:27h

Leskovčani su naveliko poznati po dve stvari – leskovačkom roštilju i leskovačkom ajvaru. b92 vam u nastavku teksta daje originalni recept za ajvar koji dolazi sa juga Srbije.

Sastojci:

pečene paprike 12 kg,

1l ulja,

foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

6 kašika šećera,

6 kašika soli

Priprema:

U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i mutiti na tihoj vatri da se sjedini.

FOTO: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

Potom dodati pečenu i mlevenu papriku i dobro mešati. Počnite slabijim intenzitetom, a potom neprekidno, na jakoj vatri, mešajte jače.

foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

Za ovaj proces će vam trebati jedno sat. Vruć ajvar treba sipati u vruće tegle i zatvoriti. Neće vam biti potreban konzervans.

(Espreso / b92)