Foto: Profimedia

tuga

UPRAVO SAOPŠTENO! POZNATA DAMA UMRLA OD RAKA

U NPR-u, Garrels je bila poznata kao strastven novinar spreman otići bilo gde u svetu u trenutku kada priča to zahteva. Mnogima je takođe bila topla i velikodušna prijateljica

Objavljeno: 08.09.2022. 16:00h

Anne Garrels, dugogodišnja strana dopisnica za NPR, umrla je od raka pluća. Imala je 71 godinu.

U NPR-u, Garrels je bila poznata kao strastven novinar spreman otići bilo gde u svetu u trenutku kada priča to zahteva. Mnogima je takođe bila topla i velikodušna prijateljica.

Kad je 1988. stigla u NPR, već je imala puno iskustva za sobom — uključujući 10 godina u televizijskim vijestima na ABC-u, gdje je bila šefica dopisništva u Moskvi i Srednjoj Americi.

Garrels je ostavila snažan utisak na NPR-ovu Deborah Amos. "Ona je bila ta glamurozna televizijska reporterka koja je došla ovamo", rekla je. "U početku se nije oblačila kao mi ostali. I imala je ovu dugu i izuzetnu karijeru pre nego što je stigla ovde... Uvek je bila hrabrija od mene, i uvek sam razumela da je hrabrija od mene. "

Ta hrabrost odvela je Garrelsa u mnoge ratne zone. A kada je trebalo izveštavati o ratu, bila je tu na početku, usred bitke i za pregovaračkim stolom. Bila je ona vrsta novinara koji bi se sam vozio kroz ratnu zonu ako je to ono što je potrebno za dobivanje priče.

(Espreso)