Britiš Ervejz, Foto: EPA/ANDY RAIN

drama

DRAMA: Putnici ostali u ŠOKU u avionu za DUBROVNIK, HAOS SE ODIGRAO!

Prava drama dogodila se na letu iz Londona do Dubrovnika.

Objavljeno: 05.09.2022. 18:43h

Naime, oko 150 putnika "Britiš ervejza" putovalo je skoro 24 sata iz Londona do Dubrovnika, a za sve je, navodno, kriva bura.

Avion iz Londona trebalo je u nedelju u 21 sat i 25 minuta da sleti u Dubrovnik i sve je išlo prema redu vožnje do dolaska pred grad. Prema svedočenju putnika, pilot je nekoliko puta pokušao da se spusti na tamošnji aerodrom, ali mu to nije uspelo.

foto: Printscreen

Zatim je avion skoro pola sata kružio iznad Dubrovnika pokušavajući da sleti, ali ponovo nije uspeo. Za to vreme putnici su iz putničke kabine gledali druge avione kako sleću i poleću s dubrovačkog aerodroma.

Nakon više neuspešnih pokušaja sletanja pilot je obavestio putnike kako zbog jakog vetra ne može da sleti i da će da sleti u Zagreb. Dodao je kako se nada da će imati dovoljno goriva da dođu do zagrebačkog aerodroma, što je putnike dodatno uznemirilo. Let do Zagreba i sletanje ipak su prošli bez problema pa su putnici danas 20 minuta iza ponoći izašli iz aviona i ušli u aerodromsku zgradu.

Sagovornici Jutarnjeg tvrde kako ih na aerodromu niko nije dočekao niti im objasnio šta da rade i kada bi mogli da polete prema Dubrovniku.

Prema njihovim rečima, jedino im je nešto kasnije pilot objasnio da se on mora da odmara najmanje 12 sati i da pre toga neće moći da poleti. Putnici su ga zato terali da ode što pre na spavanje.

Budući da u to vreme na aerodromu ništa ne radi, putnici tvrde kako su bili prepušteni sami sebi, a vodu su mogli da popiju samo iz aparata.

U upravi aerodroma Zagreb tvrde drugačije. Prema njihovim rečima, putnike su po izlazu iz aviona dočekali radnici aerodroma koji su im uručili obaveštenje aviokompanije da sami pronađu smeštaj i da će im "Britiš ervejz" nadoknaditi troškove.

foto: Profimedia

Osim toga, radnici aerodroma su im organizovali odlazak do taksija kako bi što pre došli do svog privremenog smeštaja.

- U takvim situacijama mi odrađujemo sve što aviokompanija od nas traži i to smo i učinili - kažu u zagrebačkom aerodromu. Navode kako je najveći deo putnika u relativno kratkom roku napustio aerodrom.

Putnici iz aviona, ipak, navode kako se prevoznička trauma nastavila i tokom današnjeg dana. Tek danas tokom prepodneva putnici su dobili SMS poruku da u Dubrovnik nisu mogli da slete zbog lošeg vremena i da će iz Zagreba poleteti u 13 sati i 30 minuta. Ali, ni to obećanje se nije ostvarilo.

Nekoliko sati kasnije stigla im je nova poruka u kojoj je pisalo da će iz Zagreba poleteti u 15 sati 30 minuta i da će dobiti vaučer za osveženje na aerodromu.

Ogorčeni putnici pritom nisu dobili nikakvo objašnjenje zbog čega su morali u Zagrebu čekati čak 16 sati na poletanje prema Dubrovniku niti zašto im se kompanija obratila tek nekih desetak sati nakon sletanja u Zagreb.

(Espreso / Jutarnji list)