Torta, Foto: Printscreen/Youtube

NJAMI

TORTA OD ŠARGAREPE KOJA ĆE VAS RASPAMETITI! Nikad brža i neobičnija poslastica - zavolećete je! (RECEPT)

Isprobajte ovaj neobičan recept.

Objavljeno: 05.09.2022. 14:26h

Neobična i veoma ukusa.

Sastojci – Brza torta od šargarepe:

2 jajeta

2 kašičice arome vanile

200 g braon šećera

140 ml ulja

300 g šargarepe

175 g brašna

50 g mlevenih badema ili oraha

1,5 kašičica praška za pecivo

1 kašičica cimeta u prahu

½ kašičice karadamona u prahu

prstohvat soli

Priprema – Brza torta od šargarepe:

korak: Zagrejati rernu na 180-200 C.

korak: Oljuštiti i narendati šargarepu što sitnije i ostavite po strani.

korak: Umutiti jaja sa šećerom, dodati aromu vanile i mutiti dok se sve lepo ne sjedini, a zatim dodati ulje, narendanu šargarepu i ponovo dobro promešati.

korak: U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet, kardamon i mlevene bademe (orahe), a zatim dodati to u smesu sa šargarepom i dobro izmešati drvenom varjačom.

korak: Izliti smesu u okrugli kalup, prečnika 26cm, a zatim peći u rerni oko 35-40 minuta. Da bi se proverilo da li je kolač pečen, zabosti čačkalicu i ukoliko je čista kada se iyvuče Brza torta od šargarepe je gotova.

korak: Kada se malo prohladi, jednostavno je prevrnuti na tacnu na kojoj se služi.

korak: Napraviti glazuru tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i maskarponeom, a zatim smesu ostaviti da se malo ohladi i stegne u frižideru. Premazati tortu od šargarepe glazurom i poslužiti.

Napomena: Brzu tortu od šargarepe možete napraviti i nekoliko dana ranije, čuvati je u frižideru u vakumiranoj posudi, a glazuru napraviti neposredno pre serviranja. Kako torta bila još ukusnija, dodajte u testo bilo koje suvo voće (seckane kajsije, suvo gožđe, brusnice…), rendani marcipan ili orašaste plodove (bademe, lešnike, orahe…).

Vaša Brza torta od šargarepe je spremna.

(Espreso)