Zapečeni karfiol, Foto: Printscreen/Youtube/ Cuisine Marocaine

SAD JE VREME

ZAPEČENI KARFIOL SA SIROM! Jedan sastojak čini jelo MEKŠIM, pravi obrok za HLADNIJE VREME (VIDEO)

Zapeči karfiol sa sirom lako se pravi, a savršeno je ukusan

Objavljeno: 01.09.2022. 15:08h

Jedan od najukusnijih načina da spremite karfiol je upravo ovako, zapečen u rerni i to sa ukusnim prelivom kom niko neće odoleti. Još kada ga pospete kačkavaljem dobiće savršenu zlatni koricu, a kada ga budete jeli sir se razvlači. Priprema nije komplikovana, a može da bude i savršen prilog uz meso. Kada jednom budete napravili zapečeni karfiol na ovaj način, sigurno će vas oduševiti da ćete ga praviti stalno.

Sastojci:

1 glavica karfiola

100 g putera

100 g kačkavalja

250 ml mleka

2 jajeta

1 kašika brašna

so, biber

FOTO: Printscreen/YouTube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Instagram
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cuisine Marocaine
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Priprema:

Karfiol očistite i odvojite cvetove, pa ih kratko blanširajte u posoljenoj vodi, oko 10 minuta. Procedite ga i poređajte u vatrostalnu činiju. Omekšali puter umutite sa jajima da postane penast, a zatim ulijte mleko sve vreme muteći. Potom dodajte brašno, biber i so, pa još jednom kratko umutite. Dobijenu smesu prelijte preko karfiola i činiju malo protresite, tako da sav karfiol bude preliven sa svih strana. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Pred kraj pečenja izvadite karfiol, pospite ga narednanim kačkavaljem i vratite još malo da dobije lepu zapečenu koricu. Služite dok je još topao.

(Espreso)