fRITATA, Foto: Printscreen/Youtube/Adam Ragusea

doručak

FRITATA IZ RERNE: Brz i ukusan doručak, UVEK DOBRO REŠENJE! (RECEPT)

Zasitno i ukusno

Objavljeno: 29.08.2022. 07:30h

Italijani su majstori da ni od čega naprave jelo zbog kog vam krene voda na usta. Fritata se pravi kada u kući imate jaja i poluprazan frižider. Ova sa prazilukom je samo jedna od brojnih varijacija, a vi improvizujte.

foto: Printscreen/Youtube/Adam Ragusea

Sastojci

praziluk 2 struka

tikvica 1 mala

jaja 6 komada

sir koliko imate

so1/2 kašičice

biber po ukusu

suvi origano 1 kašičica

ulje 30 ml

Jajafoto: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte

Kako pripremiti

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i dok se rerna greje na malo ulja u tučanom tiganju propržite praziluk iseckan na kolutove. Tikvicu narendajte, posolite i ocedite od viška vode, pa dodajte praziluku, posolite i pobiberite i pržite zajedno još 5 minuta. U činiji ulupajte jaja, posolite ih pazeći da ne preterate, dodajte malo sira i origano, pa prelijte povrće. Ne mešajte jaja, pa posle 2 - 3 minuta stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta.