Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/SOSKuhinja/Kitchen

Preukusno

NAJTRAŽENIJI RECEPT OVOG LETA: Zapečene BRESKVE sa sladoledom ćete "smazati" bez griže savesti

Čulo ukusa će "poludeti" zbog ove letnje kombinacije

Objavljeno: 17.08.2022. 15:51h

Ovakav slatkiš morate probati. Brzo se sprema,a ukus je neverovatan.

Sastojci:

4 breskve

Puter

Med

Sladoled od vanile

Priprema:

Upalite rernu na 180oC. Breskve operite, presecite na pola i uklonite koštice.

Smestite polovine breskve na dno pleha, presečenom stranom na gore. Na svaku polovinu stavite po kockicu putera i prelijte ih medom. Ubacite u rernu i pecite dvadesetak minuta - dok breskve ne omekšaju, puter se ne otopi i med se ne karamelizuje. Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile i pečenim listićima badema. Ljubitelji cimeta ga mogu posuti preko meda, ili ga dodati nakon što breskve izvadite iz rerne.

(Espreso/Alo, Naj žena)