Đorđe Đurić, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

METEOROLOG

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Meteorolog Đurić otkrio još koliko TOPLOTNIH TALASA je pred nama

U petak popodne stiže novo zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom

Objavljeno: 15.08.2022. 09:21h

Ušli smo u period zahlađenja koji je zahvatio, ne samo Srbiju, već i ceo region, a posebno primorje, kaže meteorolog Đorđe Đurić. Ipak, ovakvo vreme neće potrajati jer već danas stiže značajan porast temperature.

- Uživali smo tokom vikenda u nižim temperaturama, a već danas očekuje nas 30 stepeni što će se nastaviti i narednih dana. Vrhunac se očekuje u četvrtak i petak za kada su najavljene temperature do 35 stepeni Celzijusa – kaže Đurić za „Novo jutro“.

U petak popodne stiže novo zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom, najavljuje meteorolog, a za vikend ćemo ponovo uživati u prijatnijih 28 stepeni Celzijusa.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Aleksandra Čolić
FOTO: Aleksandra Čolić
FOTO: Aleksandra Čolić
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović

Do kraja avgusta, kako dodaje, očekuje nas promenljivo vreme, a u poslednjoj nedelji avgusta očekuju nas i „poslednji trzaji“ leta.

- Kad dođe septembar uživaćemo u prijatnom vremenu i prosečnim temperaturama do 25 stepeni, dok početkom meseca one mogu biti i više – kaže Đurić.

Dodaje da ćemo i dalje biti u deficitu sa padavinama, ali da će se situacija popravljati postepeno na zapadu Evrope. Kada je reč o prognozi za zimu, kaže da je nezahvalno o tome govoriti.

(Espreso / Pink)